Over ons

Zoals de naam al aangeeft, draait het bij Christians & Cars om christenen met een autoliefhebberij. Een autohobby, en dan met name tourritten, beleef je natuurlijk graag samen. Toch konden christenen hun autohobby op die manier niet altijd ten volle benutten. Bij veel bijeenkomsten voor autoliefhebbers komen de deelnemers namelijk vaak op zondag bij elkaar. Zodoende ontstond het idee om tourritten te organiseren waarbij juist die zondagsrust gerespecteerd wordt.

Op zaterdag 14 mei 2022 was de eerste meeting met tourrit een feit. Oprichter Paul van den Berg had al jarenlang ervaring met het uitzetten van tourritten voor andere autoclubs. Samen met zijn gezin nam hij het initiatief om meetings en tourritten te gaan organiseren op zaterdagen.

Christians & Cars organiseert dus sportieve tourritten en automeetings buiten de zondagen om. De ritten starten doorgaans met een ontvangst met koffie of thee. Na een gebed volgt dan een tourrit over de mooiste rijderswegen van Nederland en omstreken. Indien mogelijk bezoeken we ook een auto gerelateerd bedrijf of museum. De exacte invulling kan per rit en locatie verschillen.

Meestal vinden de losse evenementen van Christians & Cars op zaterdag plaats, maar mogelijk volgen er ook meerdaagse tourritten. Daarbij blijft voorop staan dat we met christelijke deelnemers toeren en dus op zondag niet rijden. Iedereen met een bijzondere auto is welkom. Sommige deelnemers rijden met een Ferrari, anderen met een Kever. Wat ons bindt is het christelijke geloof. Daarnaast maken de verschillende merken en typen auto’s de bijeenkomsten bijzonder.

Hoe mooi is het om via de gezamenlijke autohobby mensen bij elkaar te brengen en zo onze passies te delen? Tijdens de meetings vergapen deelnemers zich aan elkaars auto, wordt er genoten van de verhalen achter de auto’s en ontstaan er vanzelf ook mooie gesprekken over ons geloof. En dat in een interkerkelijk verband, omdat de organisatie zich richt op alle christelijke autoliefhebbers. 

Christians & Cars heeft geen winstbejag. Daardoor blijven de kosten voor deelnemers minimaal. Drempels op de routes kan Christians & Cars niet wegnemen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat de drempel om mee te doen zo laag mogelijk blijft. Daarom hoef je ook geen lid te worden van Christians & Cars. Je bent dus van harte welkom om mee te rijden met je blitse vierwieler! Meld je snel aan voor de eerstkomende tourrit.

Twijfel je of je auto geschikt is voor de tourritten en meetings, neem dan even contact op met de organisatie. Over het algemeen rijden er wat sportievere auto’s mee met deelnemers met een sportievere rijstijl. We sluiten niemand uit, want de focus van Christians & Cars ligt uiteraard op de christelijke autobezitter voor wie zijn of haar auto een echte hobby is. We nodigen je graag uit om mee te komen rijden!